JUSUF Nurkić, bosanskohercegovački NBA košarkaš, pokazao je kako ima veliko srce. Na stranici Pomozi.ba vidio je tužnu priču o obitelji Memišević i odlučio im je kupiti kući.

“Vidjevši tužnu priču porodice Memišević, naš reprezentativac i NBA igrač, Jusuf Nurkić, ni manje ni više, kupio im je kuću!

Majka Jasmina prije deset godina stala je na minu i ostala bez noge, a svakodnevno se brine za svog jedanaestogodišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi osigurao sredstva barem za hranu. Porodica je živjela u trošnoj kući, bez vode, kupaonice i većine namještaja. Spavali su na podu.

Nakon što je saznao za porodicu, Jusuf Nurkić nas kontaktira sa željom da im kupi kuću. Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ovog tjedna dobila ključeve svog novog doma.Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako ovisno o svojim mogućnostima”, piše na Facebook stranici humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Jusuf Nurkić trenutno igra za Portland Trail Blazerse, a poznat je kao veliki humanitarac.

By resad

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.